Teniška šola OXI

Program teniške šole je namenjen šolskim otrokom, ki si želijo izkusiti tekmovalno pot tenisa. Treningom se lahko vaši najmlajši pridružijo na Pragerskem, Črešnjevcu, Vrholah, v Zgornji Kungoti in v Mariboru.

MINI TENIS:

Mini tenis je namenjen otrokom od 6-8 leta. Otroci so že spoznali osnovne udarce (forehand, backhand) v teniškem vrtcu. V tej stopnji se otroci naučijo novih udarcev kot so: volley, smash in spodnji servis. Otroci nadaljujejo z razvojem motoričnih sposobnosti in tehnike teniških udarcev. Teniške treninge popestrimo z različnimi igricami, da tenis ostane v otrokovih srcih kot zabaven šport. Ta program je primeren prav za vsakega otroka.

MIDI TENIS:

Iz mini tenisa, ki velja za vmesno postajo med mini in velikim tenisom, otroci preidejo na midi tenis, saj jih postopno privajamo na večje igrišče. Pri midi tenisu je igrišče še vedno nekoliko krajše kot celo teniško igrišče, vendar pa je že daljše kot pri mini tenisu, pa tudi žogice so nekoliko trše, ravno dovolj, da se ne odbijajo previsoko. Midi tenis je primeren za otroke od 8 do 11 leta. Na tej stopnji otroci izpopolnjujejo naučene udarce (forehand, backhand, volley, smash) in se naučijo novih (zgornji servis). Otroci natančno spoznavajo teniško igro in pravila igre. Ko bodo otroci spoznali prav vse teniške udarce, bodo pripravljeni na to, da začnejo igrati na velikem igrišču. Vključili jih bomo v program teniške šole.

TENIŠKA ŠOLA:

Program teniške šole je namenjen šolskim otrokom, ki si želijo izkusiti tekmovalno kot rekreativno pot tenisa. Program teniške šole vsebuje tako začetno kot nadaljevano stopnjo. Otroci skozi naloge dvigujejo motivacijo za tenis. Pridobivajo prve izkušnje na teniških tekmovanjih (klubskih in medklubskih), izpopolnjujejo teniške udarce in gibanje ter se naučijo vseh teniških pravil. Motorične sposobnosti so v tem obdobju še v razvoju, zato je izpopolnjevanje udarcev in gibanje še posebej enostavno ter učinkovito. Zaradi prilagojenega načina treninga in sodobne teniške opreme že razvijajo športni način življenja.

Kot dodatek vsem programom teniške šole izvajamo tudi treninge kondicije, ki potekajo 1-2 krat mesečno po 1-2 uri, kjer delamo različne vaje za moč, koordinacijo in kondicijo. Vse to bo otrokom zelo koristilo na njhovi teniški poti.

KOLIČINA VADBE: 1-3krat tedensko po uro in pol (90 minut).

CENA: 35-75 EUR mesečno (odvisno od količine treningov).

Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@tenisoxi.si ali nas pokličite na 040 544 774.

Copyright © 2016 Tenis OXI | Vse pravice pridržane - Pogoji poslovanja