30/1/2016
Mock

S katerimi novostmi vam bomo postregli v prihajajoči letni sezoni 2016?

Ker v teniški šoli OXI vedno poskrbimo za kakšno zanimivost in novost, tudi v prihajajoči letni sezoni 2016 ne bo nič drugače.

Nadaljujte branje

29/1/2016
Mock

Skozi tenis spoznaš samega sebe

S teniško igro lahko postaneš kaj hitro zasvojen, če ti je tenis vsaj malo všeč. Velja za zelo zanimivo in vsestransko igro, skozi katere otroci in tudi starejši razvijajo in pridobivajo gibalne sposobnosti, koncentracijo, čustveni nadzor, borbenost, timski duh,…

Nadaljujte branje

27/1/2016
Mock

Kako poskrbeti za regeneracijo mišic po treningu tenisa?

Ste imeli danes dober trening? Kako veste? Ker ste dali vse od sebe? Ker se še nikoli v življenju niste tako preznojili? Ker ste premagali nasprotnika? Ker je bil trener ponosen in zadovoljen z Vašo igro? Prav, imeli ste dober trening. Toda še nekaj je pomemben dejavnik dobrega treninga – to, kar naredite po njem.

Nadaljujte branje

26/1/2016
Mock

7 dejavnikov pri izbiri pravega tenis loparja

Pri izbiri pravega tenis loparja je kar nekaj dejavnikov, ki vplivajo na našo izbiro. Kako se torej odločiti za pravi tenis lopar, ki bo vašo igro dvignil na višjo raven in vam pomagal izboljšati rezultat?

Nadaljujte branje

25/1/2016
Mock

Koliko časa morejo otroci od 4 do 17 leta starosti nameniti gibanju?

Današnja družba je vse bolj podvržena časovnemu pritisku in strahu pred poškodbami, umazanimi oblačili, itd. Zato se otroci vedno manj gibajo, kar se pozna tudi na njihovi telesni teži, slabše imajo razvite njihove gibalne sposobnosti kot vse ostale stvari. Vse to pa zelo vpliva na njegov celoten razvoj.

Nadaljujte branje

23/1/2016
Mock

Gibalne sposobnosti pri otrocih je treba začeti razvijati že zgodaj

Gibalne sposobnosti so naravne dednosti, ki so odgovorne za izvedbo našega gibanja in jih ne smemo enačiti s spretnostmi, ki so pridobljena, naučena znanja.

Nadaljujte branje

22/1/2016
Mock

Šport predstavlja igro in učenje!

Znanje in izkušnje, ki jih otrok lahko pridobi in razvija v organizirani športni vadbi so izjemnega pomena. Zelo pomembno je, da so vsi programi prilagojeni otrokom po njegovih sposobnostih.

Nadaljujte branje

21/1/2016
Mock

Uvajanje telovadbe v predšolskem obdobju

Za vsakega otroka so več kot potrebne gibalne izkušnje v predšolskem in zgodnjem šolskem obdobju, ki jih otrok pridobi v različnih športnih organizacijah in vplivajo na njegov gibalni in celostni razvoj.

Nadaljujte branje

19/1/2016
Mock

Ne dopustite, da se vaši otroci "preforsirajo"!

Otroci so včasih preživljali cele dneve na ulicah in travnikih pa s tem ni bilo težav, saj so si sami izbirali raznolike aktivnosti. Čeprav so te bile tudi zelo intenzivne, so si zagotovo vzeli počitek, ko so začutili utrujenost. Problem pa nastane pri istih ponavljajočih se monotonih gibih, ponovitvah,…

Nadaljujte branje

17/1/2016
Mock

Tistega, kar otrok zamudi v zgodnji mladosti, žal ne more več nikoli nadomestiti!

Primarna potreba otrok je gibanje. Gibanje je osnova za rast in razvoj motoričnih sposobnosti. S tem otrok spoznava nove gibalne vzorce, pridobiva občutek v prostoru kar posledično vpliva na njegov duševni razvoj.

Nadaljujte branje

Copyright © 2016 Tenis OXI | Vse pravice pridržane - Pogoji poslovanja