Pomagajmo Alini na poti do samostojnosti!

Ker smo v teniški šoli OXI vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, smo pričeli pisati še eno dobrodelno zgodbo. Pomagali bomo namreč Alini iz Podove na njeni dolgi poti do samostojnosti.

Mock Dobrodelna akcija za Alino

Alini so pred dvema letoma diagnosticirali Westov sindrom, ki je na svetu zelo redek in cerebralno paralizo. Že od samega rojstva je deležna posebne nege, saj se ne razvija svojim letom primerno. Ne govori, ne sedi in ne hodi. S tem namenom smo se odločili, da pomagamo Alini na njeni dolgi poti do samostojnosti. Nova, že tretja dobrodelna akcija bo v soboto, 27.8. ko v Mariboru pod Meljskim hribom pripravljamo OXI TENISFEST 2016! Več o dogajanju izveš TUKAJ!.

Za Alino zbiramo tudi zamaške na Pragerskem pri Oxi baru (Pionirska ulica 2a Pragersko), v Melju pri Avt Kafeju (Trdinova ulica 20, Maribor) in pa na vseh treningih teniške šole OXI. Z zbiranjem zamaškov ji bomo namreč omogočili, da bo nekega dne lahko sama sedela in hodila, saj potrebuje veliko dodatnih terapij in pripomočkov, ki pa so zelo dragi. Zbiramo vse zamaške s PP in PE oznako (plastenke, sokovi, tetrapaki, vode, jogurti, mleko, pralni praški…).

Na včerajšnjem obisku pri Alini smo od njenih staršev izvedeli, da Alina obiskuje terapije 2 krat tedensko, kjer skrbi za razvoj in odzivnost mišic ter razvoj govora. Po besedah Alinine mame kaže izjemno željo in voljo do učenja zato nas je njena zgodba še toliko bolj prevzela.

Želja družine v prihodnosti je, da si uredijo življenje ter si ga poenostavijo vsaj do tolikšne mere, da bodo lahko ponovno zaživeli polno in srečno. Alina je njihova mala zvezdica, ki kljub vsakodnevnim naporom vnaša v življenje radost in misel na to, da vsi nismo enako, si pa kljub temu zaslužimo srečno življenje!

Pridružite se nam v dobrodelni akciji za Alino na OXI TENISFESTU 2016 ali pa nam pomagajte pri zbiranju zamaškov skozi celotno leto. Skupaj z Alino se bomo razveselili vsakršne vaše pomoči!

Avtor: David Perger

Copyright © 2016 Tenis OXI | Vse pravice pridržane - Pogoji poslovanja