Kako tehnologija vpliva na razvoj otroka?

V zadnjih 10 letih se je način odraščanja otrok in preživljanje prostega časa zelo spremenilo! V svojih otroških letih smo se z vrstniki igrali na igriščih, se dobivali pred šolo in komunicirali v živo. Že res, da smo kdaj in kdaj odigrali kakšno igrico na računalniku ampak vseeno še ni bilo to v tolikšnem obsegu kot to počnejo otroci danes.

Mock

V sodobnem in modernem svetu dobijo otroci svoj prvi telefon pri 10 letih, nekateri že celo prej. Telefon dobijo z namenom komunikacije s starši in prijatelji, seveda pa se da na njega kaj hitro naložiti kakšna igrica, prav tako pa najdemo igrice na njihovih tablicah. Tehnologija je zares odlična pridobitev za našo mobilnost, ima pa tudi svojo slabo plat kar se tiče igranja igric. Prav igrice lahko otroka kaj hitro zasvojijo kar pa vpliva tudi na otrokov razvoj. Otroci na primer svoje gibalne sposobnosti najbolje razvijajo do svojega 9 leta starosti, enako je tudi pri miselnem razvoju, ki pa se ob igranju igric skrči, saj izgubijo občutek za realnost. Škoda bi bilo, da ne bi otrokova najboljša leta izkoristili za razvoj njihovih potencialov, kajne?

Ko se pogovarjamo s starši otrok v naši teniški šoli nam zelo radi povedo svoja opažanja glede vse tehnologije in se zares trudijo, da otroci ne bi preživeli toliko časa za računalniki ali s tablicami in telefoni v roki. Takšni odgovori nas zelo veselijo in jih v naši teniški šoli toplo pozdravljamo, saj bomo s tem veliko pripomogli k otrokovem razvoju.

Prav z namenom razvoja gibalnih sposobnosti organiziramo v naši teniški šoli poletni teniški kamp, kjer bodo lahko vaši otroci svoje zadnje dni na počitnicah preživeli aktivno, brez tehnologije in v družbi svojih vrstnikov. Ob vsem tem se bomo dodobra spoznali s tenisom, se naučili in izpilili osnovne udarce, pridobivali kondicijo in mišice ob vsem tem pa se bomo dodobra zabavali!

V kolikor bi tudi vi želeli, da so vaši otroci športno aktivni še zadnji teden pred počitnicami, potem vas pozivamo, da nam jih prepustite na teniškem kampu, kjer bomo za njih več kot odlično poskrbeli. Več informacij o teniškem kampu najdete TUKAJ, za vsa ostala vprašanja pa smo vam z veseljem na voljo na info@tenisoxi.si in na 040 544 774.

Hvala, da tudi vi spodbujate gibanje in športen duh!

Avtor: David Perger

Copyright © 2016 Tenis OXI | Vse pravice pridržane - Pogoji poslovanja